Malići: Onemogućeno mi je da odem u Beograd

Izvor: RTS, 19.Jun.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malići: Onemogućeno mi je da odem u Beograd

Kosovski umetnik i likovni kritičar Škeljzen Malići tvrdi da su njemu i njegovim saradnicima vlasti u Beogradu bez objašnjenja zabranile prelazak administrativne linije i dolazak u srpsku prestanicu, gde je u Centru za kulturu dekontaminaciju trebalo da učestvuje na jednom događaju.
Tim povodom odmah se na Tviteru oglasio zamenik kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijera Enver Hodžaj, koji kaže da zabrana Malićiju nije u skladu sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.
Malići je za Radio Slobodnu Evropu na albanskom jeziku rekao da mu je prelaz administrativne linije zabranjen bez ikakvog objašnjenja.
"Nisu mi dozvolili da prođem. Rekli su mi da ne mogu da prođem bez ikakvog objašnjenja. Takođe, sa mnom je bio dramski pisac Jeton Neziraj, fotograf Majlinda Hodža i Besa Luci, koji su takođe vraćeni", rekao je Malići.
Prema njegovim rečima, trebalo je da u Beogradu učestvuju u zajedničkom projektu na kojem je rađeno godinu dana, a koji redstavlja hronologiju brojnih događaja iz kulturne i umetničke saradnje između Beograda i Prištine u poslednje dve decenije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.