SBPOK ISTRAŽUJE TVITER

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SBPOK ISTRAŽUJE TVITER

BEOGRAD - Policija juri sajber napadače! Služba za borbu protiv organizovanog kriminala posle pisanja Kurira pokrenula je istragu o lažnim profilima srpskih ministara i Vlade Srbije koji su otvoreni na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža Tviter. Nepoznate osobe otvorile su lažne profile Borisa Tadića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, kao i profil Vlade Srbije.

BEOGRAD - >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Policija juri sajber napadače!

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala posle pisanja Kurira pokrenula je istragu o lažnim profilima srpskih ministara i Vlade Srbije koji su otvoreni na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža Tviter. Nepoznate osobe otvorile su lažne profile Borisa Tadića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, kao i profil Vlade Srbije.

- Uputili smo dopis administratorima Tvitera u kojem tražimo da se ovi lažni profili uklone, a podaci s njih zamrznu kako bi se sačuvalo sve što je pisano na njima. Objasnili smo da su preko tih profila zloupotrebljeni identiteti državnih funkcionera, a javnost obmanuta - kaže naš sagovornik iz MUP Srbije.

Kad Tviter bude suspendovao profile, SBPOK će putem međunarodne pravne pomoći tražiti da se utvrdi ko ih je otvorio.

(NA. S.)
Pogledaj vesti o: Twiter,   Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija cenzuriše internet?

Izvor: B92, 13.Jul.2011

Od jutros je srpska Tviteraška zajednica aktivnija nego inače. Povod za reakciju i veliki broj postova na ovoj velikoj svetskoj društvenoj mreži (www.twitter.com) jeste vest koja se pojavila da je SBPOK tražio od Twittera da zamrzne određeni broj naloga..Naime dnevni list Kurir piše kako je SBPOK...

Nastavak na B92...

SBPOK traži zabranu pojedinih Twitter naloga

Izvor: B92, 13.Jul.2011

Od jutros je srpska Twitteraška zajednica aktivnija nego inače. Povod za reakciju i veliki broj postova na ovoj velikoj svetskoj društvenoj mreži jeste vest koja se pojavila da je SBPOK tražio od Twittera da zamrzne određeni broj naloga..Naime dnevni list Kurir piše kako je SBPOK uputio dopis...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.