Priština podržala Izrael u sukobu sa Hamasom

Izvor: B92, 16.Maj.2021, 18:41

Priština podržala Izrael u sukobu sa Hamasom

Privremene prištinske institucije zvanično su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas.

Ocenjuju da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod.

"Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile ispalio samo Hamas, koji drži palestinske civile kao taoce u svom ratu", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova iz Prištine na svom nalogu na Tviteru.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ističe da Priština žali zbog svih žrtava i poziva na uzdržanost, prekid nasilja i traganje za mirnim rešenjima.

Na to je reagovao direktor Odeljenja za evroazijske poslove u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova Jakov Livne, koji je zahvalio Prištini na ovakvom stavu.

"Hvala ti Kosovo", poručio je Livne i podelio na Tviteru objavu ministarstva iz Prištine.

Organizacija za islamsku saradnju (OIK) ranije danas je najoštrije osudila "izraelsku brutalnu agresiju" na palestinski narod, navodi se u saopštenju objavljenom nakon hitnog sastanka te organizacije.

Priština, inače, kako prenose mediji, teži da postane punopravni član ove organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština podržala Izrael u sukobu sa Hamasom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021

Privremene prištinske institucije zvanično su danas podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas, ocenivši da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod..."Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile ispalio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlasti u Prištini podržale Izrael u sukobu sa Hamasom

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2021, 12:28

Privremene prištinske institucije zvanično su podržale Izrael u sukobu sa palestinskom organizacijom Hamas, ocenivši da Izrael ima pravo i obavezu da brani svoj narod. "Kao i svaka država, Izrael ima pravo i obavezu da odbrani svoj narod od više od 2.000 raketa koje je na civile ispalio samo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.