PRLJAVA PROVOKACIJA EDIJA RAME: Udario na VUČIĆA I SRBIJU, boli ga ISTINA O RAČKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRLJAVA PROVOKACIJA EDIJA RAME: Udario na VUČIĆA I SRBIJU, boli ga ISTINA O RAČKU!

Reagovao na izjavu o Račku.

Albanski premijer Edi Rama poslao je danas preko Tvitera poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira navodni ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na Kosovu.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije da je slučaj Račak bio prevara kako bi se opravdalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO bombardovanje tadašnje SRJ, Rama se zapitao do kada će Srbija živeti u samoobmani i potkopavati sopstveni put ka budućnosti.

@avucic How can one possibly still deny nowdays a well documented horrible war crime!Why is it so hard to understand that as far as Serbia will live in denial of the Kosova crystal clear reality, the ghosts of the past will continue to undermine Serbia’s way towards the future!

— Edi Rama (@ediramaal) December 7, 2019

"Zašto je tako teško razumeti i do kad će Srbija živeti u samoobmani i u poricanju jasne stvarnosti (tzv.) Kosova. Do kada će duhovi prošlosti i dalje potkopavati put Srbije ka budućnosti”, poručio je Rama srpskom predsedniku.

"Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model", napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

Rama očigledno ne želi da prihvati činjenicu da je Račak čista laž, iskonstruisana da bi SRJ bila bačena na kolena i primorana da prihvati kriminalno odvajanje tzv. Kosova od Srbije.

Račak je kolevka njihove "države", i tu laž oni moraju srčano da brane zato što bi prihvatanje istine za njih faktički bila negacija njihove sopstvene "republike".

Slučaj Račak je naziv za oružani sukob između srpske policije i albanskih terorista tokom policijske akcije 15. januara 1999. u kosovsko-metohijskom selu Račak, kao i za istražna i politička događanja koje je izazvao.

To je bila legitimna antiteroristička akcija policije protiv naoružanih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) koja je politički iskorišćena kao povod da se iskonstruišu navodi o masakru civila u cilju stvaranja legitimiteta za NATO bombardovanje SRJ.

Slučaj Račak je bio prekretnica koja je poslužila kao retorički argument usmeren protiv SR Jugoslavije, i kao legalno pokriće za početak brutalnog bombardovanja Jugoslavije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Inicijativa mladih Kosova i Srbije osudila Vučićevu izjavu o Račku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2019

Inicijativa mladih za ljudska prava na Kosovu i Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji oštro su osudile izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa poricanjem masakra u selu Račak. Vučić 'srećan' zbog krivične prijave o Račku Oni su u zajedničkom saopštenju povodom Vučićeve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.