NAPAD NA AMERIČKU BAZU U IRAKU: Tri rakete ispaljene na Viktoriju, crni dim kuljao iz Bagdada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 15:33

NAPAD NA AMERIČKU BAZU U IRAKU: Tri rakete ispaljene na "Viktoriju", crni dim kuljao iz Bagdada (VIDEO)

Iza napada su verovatno stajale proiranske grupe u Iraku

Kasno uveče 22. aprila, na američku vojnu bazu Viktorija, koja se nalazi na međunarodnom aerodromu Bagdadu u iračkoj prestonici, lansirane su tri rakete.

Neimenovani irački bezbednosni izvor rekao je za TV RT da su sve tri rakete promašile ciljeve, sletevši u blizinu američke baze. Prema izvoru, raketni napad nije rezultirao nikakvim materijalnim gubicima.

- Rakete su sletele u blizini baze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u području bez vojnih ili civilnih postrojenja i osoblja - rekao je izvor.

Baghdad pic.twitter.com/v4r2cVYkoA

— spriters (@spriters11) April 22, 2021

- Tri rakete su pale na sedište Akademije za protivterorističku službu, sedište puka Snaga za brzi odgovor i centralni zatvor - dodao je.

Suprotno tvrdnjama izvora, požar je primećen u zgradi u bazi Viktorija posle napada. Koalicija koju predvode SAD rekla je da je bila upoznata sa izveštajima o napadu, ne navodeći nikakve dalje detalje.

Video

The missile strikes from the other side, which targeted the forces of aggression and its mercenaries just before, at the Victoria base near Baghdad airport pic.twitter.com/dcL95Rtgga

— spriters (@spriters11) April 22, 2021

Nakon brze akcije potrage, iračke snage sigurnosti pronašle su bacač koji se koristio u napadu na krov zgrade u okrugu al-Džihad. Dve rakete od 107 mm i dalje su bile napunjene.

Napad je bio najnoviji u nizu operacija protiv američkih snaga u Iraku. Ranije 22. aprila, dva konvoja koji su prevozili zalihe za koaliciju bili su napadnuti u centralnoj provinciji Vavilon.

Proiranske grupe u Iraku verovatno su stajale iza raketnog napada. Prošle godine su se ove grupe zaklele da će proterati američke snage iz Iraka nakon ubistva Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica, i Kasima Sulejmanija, komandanta iranskih snaga Kuds.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TOKOM SVETOG RAMAZANA PROLIVAJU "KRV NEVERNIKA" ISIS nastavlja da seje smrt širom sveta, cifre su jezive

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Pogledajte šta su sve uradili za desetak dana strahovlade..Novinska agencija ISIS-a "Al-Amak" objavila je 22. aprila infografiku koja sumira napade grupe u Iraku i zapadnoj Africi tokom poslednjih deset dana, koji su se dogodili tokom prve četvrtine svetog islamskog meseca Ramazana...Prema infografici,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.