TOKOM SVETOG RAMAZANA PROLIVAJU KRV NEVERNIKA ISIS nastavlja da seje smrt širom sveta, cifre su jezive

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 17:06

TOKOM SVETOG RAMAZANA PROLIVAJU "KRV NEVERNIKA" ISIS nastavlja da seje smrt širom sveta, cifre su jezive

Pogledajte šta su sve uradili za desetak dana strahovlade

Novinska agencija ISIS-a "Al-Amak" objavila je 22. aprila infografiku koja sumira napade grupe u Iraku i zapadnoj Africi tokom poslednjih deset dana, koji su se dogodili tokom prve četvrtine svetog islamskog meseca Ramazana.

Prema infografici, ćelije ISIS-a izvele su 40 operacija u Iraku, uključujući automobilski bombaški napad 15. aprila u gradu Sadr kod glavnog grada Bagdada i napade 17. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na tri položaja iračkih vojnih i plemenskih snaga u blizini aerodroma Hlivah u Kirkuku.

Posledice napada u Iraku su: 73 ubijena i ranjena pripadnika službe, lokalni borci i civili, uključujući oficira i lokalnog guvernera; 13 vozila je oštećeno ili uništeno; Uništene su 2 elektroenergetske kule; Uništeno je 40 generatora i transformatora električne energije; Izgorelo je ili oštećeno 9 kuća i prodavnica; Uništeno je 5 sistema toplotnog nadzora.

U zapadnoj Africi: Ćelije ISIS-a izvele su ukupno sedam operacija, uključujući napad 15. aprila na nigerijske vojne položaje u gradu Mini Svrva u regiji Difa i napad na nigerijsku vojnu bazu u gradu Kamuja 16. aprila u državi Borno.

Ubijen je i ranjen 61 vojnik i civil, uključujući osam radnika u međunarodnim organizacijama; Uništeno je 14 vozila, uključujući 8 oklopnih vozila i tenkova; Zarobljeno je 6 kamioneta; Uništena su 2 artiljerijska komada nigerijske vojske; Izgorele su 2 baze nigerijske vojske.

ISIS je zasigurno preuveličao rezultate svojih nedavnih napada u Iraku i zapadnoj Africi u pokušaju da podigne moral svojih pristalica.

Leto, međutim, pokazuje kako je teroristička grupa neumorno radila na ponovnoj izgradnji svog uticaja u raznim delovima sveta istovremeno.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.