Tri rakete ispaljene na aerodrom u Bagdadu, nema žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 11:46

Tri rakete ispaljene na aerodrom u Bagdadu, nema žrtava

Najmanje tri rakete ispaljene su na područje međunarodnog aerodroma u Bagdadu, a žrtava i materijalne štete nije bilo, javlja Rojters.

Iračka vojska je saopštila juče da su rakete pale u blizinu područja aerodroma u kojem su smeštene američke snage i da nije bilo prijavljenih izveštaja o šteti ili žrtvama.

Rojters prenosi da se u saopštenju vojske navodi da su iračke snage bezbednosti pronašle i uništile još neispaljenih raketa postavljenih na krovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prazne kuće koja je korišćena za lansiranje raketa.

Jučerašnji incident usledio je nakon sličnog raketnog napada 18. aprila čiji je cilj bila iračka vojna vazduhoplovna bazu Balad u kojoj su smešteni i neki američki vojnici. i tom prilikom su ranjena dva iračka vojnika.

Američki zvaničnici optužuju milicije koje podržava Iran za raketne napade na američke objekte u Iraku, uključujući i američku ambasadu u Bagdadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD NA AMERIČKU BAZU U IRAKU: Tri rakete ispaljene na "Viktoriju", crni dim kuljao iz Bagdada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Iza napada su verovatno stajale proiranske grupe u Iraku..Kasno uveče 22. aprila, na američku vojnu bazu Viktorija, koja se nalazi na međunarodnom aerodromu Bagdadu u iračkoj prestonici, lansirane su tri rakete...Neimenovani irački bezbednosni izvor rekao je za TV RT da su sve tri rakete promašile...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.