Makron i Si: Pojačati napore za postizanje sporazuma s Iranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 17:17

Makron i Si: Pojačati napore za postizanje sporazuma s Iranom

Francuski predsednik Emanuel Makron i predsednik Kine Si Đinping saglasni su da je potrebno pojačati napore za postizanje nuklearnog sporazuma sa Iranom, navodi se u današnjom saopštenju iz Makronovog kabineta. Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost ranije danas je objavio na Tviteru da nuklearni sporazum više nema svrhe.

Nuklearni pregovori, čiji cilj je osiguranje pune implementacije nuklearnog sporazuma i povratak SAD, vode se u Beču uz učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visokih predstavnika Rusije, Kine, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i Irana.

Iranski nuklearni sporazum, zvanično nazvan Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), potpisali su 2015. godine Iran, SAD, Kina, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Evropska unija.

U telefonskom razgovoru s kineskim predsednikom Makron je izrazio očekivanja Francuske i Evrope da Kina ratifikuje "osnovne međunarodne konvencije" o zaštiti na radu, posebno u vezi sa prinudnim radom.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.