KURTI ZAPRETIO I HITNO ZVAO BORELJA: Lažni premijer ne želi referendum na Kosovu, meta su Srbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 08:41

KURTI ZAPRETIO I HITNO ZVAO BORELJA: Lažni premijer ne želi referendum na Kosovu, meta su Srbi

Kurti se oglasio na Tviteru.

Premijer u Prištini Aljbin Kurti saopštio je da je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove Žozepom Boreljom, i preneo mu da se njegova vlada protivi održavanju referenduma zakazanog za 16. januar i na KiM.

Kurti je Borelju ponovio da Srbi na Kosovu sa dvojnim državljanstvom mogu da glasaju na referendumu putem pošte ili u Kancelariji za vezu u Prištini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On a call w/ EUHR @JosepBorrellF, conveyed our stance: Serbs in Kosova w/ dual citizenship can vote in Serbia’s referendum by mail or in the liaison office in Prishtina. A referendum in the sovereign territory of another state is not a practice accepted by any democratic country. pic.twitter.com/xNza0pCUex

— Albin Kurti (@albinkurti) January 12, 2022

- U telefonskom razgovoru sa visokim predstavnikom EU Jozepom Boreljom, preneo sam naš stav: Srbi na Kosovu koji imaju dvojno državljanstvo mogu da glasaju na referendumu u Srbiji putem pošte ili u Kancelariji za vezu u Prištini. Referendum na suverenoj teritoriji druge države nije prihvaćena praksa ni u jednoj demokratskoj zemlji - napisao je Kurti na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.