Ilon Mask postaje najveći akcionar Twitter-a nakon što je preuzeo 9,2 odsto udela

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Apr.2022, 18:15

Ilon Mask postaje najveći akcionar Twitter-a nakon što je preuzeo 9,2 odsto udela

Glavni izvršni direktor Tesle, Ilon Mask je preuzeo 9,2 posto udela u kompaniji Twitter, pokazuje dokument podnet američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Najbogatiji čovek na svetu kupio je skoro 73,5 miliona akcija kompanije Twitter, koje su porasle za 26 odsto na berzi, gotovo odmah nakon što je Mask objavio na Twitter-u da „ozbiljno razmišlja“ o pokretanju nove društvene mreže.

Porasla je i vrednost akcija drugih kompanija društvenih mreža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uključujući Metu i Snapchat.

Mask poseduje 73,5 miliona akcija Twitter-a, što, prema podacima sa zatvaranja berze u petak, njegov pasivni deo u kompaniji se procenjuje na 2,9 milijardi dolara. Akcije glase na „Elon Musk Revocable Trust“.

Mask, inače veoma aktivan korisnik Twitter-a. Ima preko 80 miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži, otkako se pridružio 2009. i koristio je ovu platformu da objavi nekoliko važnih poslovnih odluka.

Međutim, u poslednje vreme kritikovao je platformu i njenu politiku navodeći da podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.

Mask i suosnivač Twitter-a, milijarder Džek Dorsi, bili su prilično saglasni u pogledu odbacivanja takozvanog Web3, nejasnog izraza za utopijsku verziju decentralizovanog interneta.

Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.