ISLAMSKA DRŽAVA BESNA: Erdogan je izdajnik, dao je Amerikancima bazu da nas napadaju!

Izvor: Kurir, 18.Avg.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMSKA DRŽAVA BESNA: Erdogan je izdajnik, dao je Amerikancima bazu da nas napadaju!

U video-poruci, objavljenoj na Tviteru, islamisti su pozvali muslimane u Turskoj da je podrže i da se bore protiv "krstaša, ateista i tirana"

ANKARA - Teroristička organizacija Islamska država (ISIL) nazvala je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izdajicom jer je dozvolio Amerikancima da koriste vazduhoplovnu bazu za napade protiv nje.

BREAKING: #ISIS releases new video where they specifically threaten >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << #Turkey, call on followers inside to help attack. pic.twitter.com/3hS3gMYjM3

U video-poruci, objavljenoj na Tviteru, ISIL je pozvao muslimane u Turskoj da je podrže i da se bore protiv "krstaša, ateista i tirana".

Kako je prenela agencija AP, na snimku se vidi džihadista ISIL, u društvu još dvojice, koji je na turskom optužio Erdogana što je dozvolio da SAD "bombarduju narod islama".

MORE: #ISIS calls on Turkish ppl to rise up and "conquer" Istanbul. Stop #Erdogan/"Satan", who sold #Turkey to the US & Western crusaders

Prošle nedelje u tursku vazduhoplovnu bazu je dopremljeno šest borbenih aviona F-16, koji učestvuju u misijama protiv ISIL u Siriji. AP dodaje da ne može iz nezavisnih izvora da potvrdi verodostojnost snimka koji, međutim, uveliko "dele" pristalice ISIL preko društvenih mreža.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.