Glavni grad Ekvadora pod vojnom komandom, uveden policijski čas

Izvor: Beta, 12.Okt.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni grad Ekvadora pod vojnom komandom, uveden policijski čas

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno naložio je večeras uvodjenje policijskog časa i vojne komande u glavnom gradu i okolini, 11. dana nasilnih demonstrancija protiv ekonomskih reformi u zemlji."Mera stupa na snagu u 15.00 po lokalnom vremenu i ona će olakšati pripadnicima snaga bezbednosti da se suoče sa nepodnošljivim nasiljem", naveo je Moreno na Tviteru.Prethodno je glavna autohtona organizacija u Ekvadoru saopštila da prihvata direktni dijalog koji je Moreno predložio za rešavanje krize nastale zbog najavljene reforme.Ta južnoamerička zemlja sa 17 miliona stanovnika pogodjena je teškom krizom i paralisana obustavom javnog prevoza i blokadom puteva.U Ekvadoru nasilje traje danima, a počelo je prošle nedelje kada je Morenova odluka da ukine subvencije dovela do naglog poskupljenja goriva.Morena se odlučio na reforme u zamenu za kredit od 4,2 milijarde dolara od Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF).
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

MORENO UVEO POLICIJSKI ČAS Glavni grad Ekvadora pod vojnom komandom

Izvor: Blic, 13.Okt.2019, 00:09

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno naredio je danas da se glavni grad Kito i okolna područja stave pod vojnu kontrolu i u njima uveo policijski čas. Moreno se na ovaj potez odlučio zbog nasilnih demonstracija protiv mera štednje vlade, prenosi AFP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.