Blinken razgovarao s Konakovićem o ključnim reformama koje su potrebne BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2023, 20:46

Blinken razgovarao s Konakovićem o ključnim reformama koje su potrebne BiH

Američki državni sekretar Antony Blinken razgovarao je 13. februara sa novim ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine(BiH) Elmedinom Konakovićem i čestitao mu na novoj funkciji. Blinken je na svom zvaničnom Twitter nalogu istakao kako je sa Konakovićem razgovarao o kontinuiranoj podršci Sjedinjenih Američkih Država institucijama BiH i o tome kako unaprijediti bilateralne odnose dvije zemlje. "Također smo razgovarali o ključnim reformama koje su potrebne kako bi BiH krenula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department: Blinken i Konaković razgovarali o evroatlantskim integracijama

Izvor: Danas, 13.Feb.2023

Američki Stejt department je saopštio da su državni sekretar SAD Entoni Blinken (Antony J. Blinken) i novi ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković danas razgovarali o važnosti evroatlantskih integracija za stabilnosti i bezbednost Zapadnog Balkana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.