Ambasada SAD: Podrška punoj primeni Briselskog sporazuma

Izvor: RTS, 31.Maj.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: Podrška punoj primeni Briselskog sporazuma

SAD podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu sa Briselskim sporazumom, poručili su iz američke ambasade u Beogradu.
"To takođe uključuje obaveze koje se odnose na formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom", piše u poruci američke ambasade na Tviteru.

Ova poruka je usledila nakon što je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština jer bi to, kako je rekao, značilo formiranje Republike Srpske na Kosovu.
"Tačno je da sam se ranije saglasio sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali okolnosti su se promenile i ne možemo to da dozvolimo u zamenu za viznu liberalizaciju", rekao je Tači, dodajući da takse moraju da ostanu na snazi.
Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u delo što je potpisala u Briselu, to jest formiranje Zajednice srpskih opština.
Nada se, kaže, da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU i poručio da "znamo šta je i nama činiti" ako ta reakcija izostane.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD: Podrška primeni Briselskog sporazuma, uključujući i ZSO

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2019

Sjedinjene Države podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, poručili su iz američke amabsade u Beogradu BEOGRAD - Sjedinjene Države podržavaju punu primenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, poručili su iz američke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.