Albanci glupim potezima uništavaju mračne britanske planove: Nećete verovati odakle je stigla nova osuda!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci glupim potezima uništavaju mračne britanske planove: Nećete verovati odakle je stigla nova osuda!

Britanska "ambasada" u Prištini na Tviteru je objavila da je zabrinuta zbog događaja iz prošle nedelje, kada je poslanica Fljora Brovina u kosovskoj skupštini pokazala fotografiju Albanki koje su silovali Srbi, a za koju se ispostavilo da je lažna. 

U tvitu britanske ambasade ocenjuje se da je "važno da optužbe za ozbiljne zločine počinjene tokom sukoba istražuju odgovarajuće institucije, pre svega postavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao proritet pravdu i podršku za preživele, žrtve i porodice, u skladu sa vladavinom prava, a ne politički oportunizam".

Concerned at events in Assembly last week. Important that allegations of serious crime during the conflict are investigated by appropriate institutions, above all prioritising justice & support for survivors, victims & families, according to Rule of Law, not political opportunism

— UK in Kosovo 🇬🇧 (@UKinKosovo) May 19, 2019

Američki predstavnik u Prištini Filip Kosnet putem Tvitera je juče takođe ocenio da bi "kosovski lideri trebalo da pomognu žrtvama da zaleče rane, a ne da ih eksploatišu zarad političke dobiti".

Brovina, poslanica najuticajnije vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseiljija, priznala je u petak da su fotografije, koje je pokazala u skupštini kojom Veselji predsedava i za koje je tvrdila da predstavljaju dokaz da su srpske snage silovale Albanku tokom poslednjeg sukoba na Kosovu i Metohiji, falsifikat i da datiraju iz 2003. godine, navodno iz Iraka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"VLADAVINA PRAVA, A NE POLITIČKI OPORTUNIZAM" Velika Britanija izrazila zabrinutost zbog gnusnog pokušaja prevare kosovske poslanice

Izvor: Blic, 19.Maj.2019

Britanska ambasada u Prištini na Tviteru je objavila da je zabrinuta zbog događaja iz prošle nedelje, kada je poslanica Fljora Brovina u kosovskoj skupštini pokazala fotografiju Albanki koje su silovali Srbi, a za koju se ispostavilo da je lažna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.