Akcije Twitter-a porasle zbog pregovora sa Apple televizijom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije Twitter-a porasle zbog pregovora sa Apple televizijom

NJUJORK – Akcije američke društvene mreže Twitter skočile su danas na vest da ta kompanija pregovara o tome da njeni striming sadržaji budu dostupni putem Apple televizije

Akcija Twitter-a porasla je 6,58 odsto, na 20,82 dolara, u podnevnom trgovanju na Njujorškoj berzi, prvi put od početka januara ove godine kada su deonice Twitter-a dostigle maksimalnih 20 dolara, prenosi agencija AFP.

Rast vrednosti akcija usledio je nakon što je „ >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Njujork tajms“ objavio priču, pozivajući se na izvore upoznate sa dešavanjima, da Twitter ispituje potencijal jedne aplikacije za Apple TV uređaje koja omogućava onlajn emitovanje sadržaja na televizijskim ekranima.

Twitter i Apple su odbili da za AFP prokomentarišu pisanje američkog dnevnog lista.

Društvena mreža sa sedištem u San Francisku, intenzivira svoju video ponudu uživo.

Periskop, koji je u vlasništvu Twitter-a, omogućava ljudima da emituju uživo sve što žele, tako da socijalna mreža poznata po slanju jedne poruke za više primalaca sklapa sve više poslova za striming emitovanje događaja.

Twitter i NBA liga su prošlog meseca najavili sporazum o onlajn striming sadržajima, ali ne sa utakmica, za korisnike te društvene medijske platforme.

Ranije ove godine, Twitter je postigao dogovor sa Naconalnom fudbalskom ligom o strimingu američkih fudbalskih utakmica četvrtkom uveče, a takođe su reprodukovali sadržaj sa teniskog turnira u Vimbldonu.

Sporazum sa Apple-om omogućio bi Twitter-u da njegove video emisije stignu i do najvećih ekrana u američkim domovima, da proširi broj korisnika i poveća potencijal prihoda.

Onlajn video je jedna od najnovijih inicijativa društvene mreže da ojača svoju platformu u svetlu stagnacije broja korisnika i uporniih finansijskih gubitaka.

Akcija Twitter-a je izgubila dve trećine vrednosti u odnosu na istorijski rekord od 73,31 dolar, na kom je bila u decembru 2013. godine, nekoliko nedelja nakon debija te kompanije na Volstritu sa inicijalnom javnom ponudom (IPO) ceni od 26 dolara po akciji.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

SAD vapile za ovim signalom

Izvor: B92, 16.Avg.2016

Vašington -- Industrijska proizvodnja u SAD porasla je u julu po najvećoj stopi od novembra 2014. godine, što je signal poboljšanja situacije u prerađivačkom sektoru SAD...Kako prenosi britanski list Fajnenšel tajms, industrijska proizvodnja u SAD, kao merilo aktivnosti u fabrikama, rudnicima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.