Rebić: Tokom dvodnevnih protesta povređeno 118 policajaca, procesuirane 153 osobe; jedan od policajaca zadobio prelome obe noge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 16:29

Rebić: Tokom dvodnevnih protesta povređeno 118 policajaca, procesuirane 153 osobe; jedan od policajaca zadobio prelome obe noge

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

"Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravdi", rekao je Rebić i dodao da su tokom sinoćnih protesta procesuirane 153 osobe.

Direktor policije je takođe istakao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i imovinu Republike Srbije.

"Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama", naglasio je Rebić.

Rebić je podsetio da je policija i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

"Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana je zapravo ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama", istakao je Rebić.

On je dodao i da smo na protestima mogli da vidimo i određeni broj političara koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

Policajac opisao kako je u nasilju zadobio prelome

Od 118 povređenih policajaca u nasilju koje se prethodnih večeri događalo ispred Skupštine Srbije, najteže je stradao Nebojša Apostolović kome su tokom sinoćnjeg protesta obe noge polomljene.

U izjavi za televiziju Pink, on je opisao šta se sinoć događalo i kako je zadobio prelom leve potkolenice na nekoliko mesta i desnog skočnog zgloba.

"Letele su kamenice sa svih stana. U jednom trenutku kada sam se okrenuo, video sam da veliki kamen leti ka meni. Pao sam i osetio veliku bol u nogama. Nisam znao šta mi se dešava i da li mi je povređena kičma. Odmah su mi prišle kolege koje su me odvele do službenog automobila koji je bio parkiran iza Narodne Skupštine, nakon toga sam doveden u Urgentni centar", ispričao je Apostolović.

U Urgentnom centru konstatovana su mu dva teška preloma - prelom leve potkolenice na nekoliko mesta i desnog skočnog zgloba, zbog kojih će imati dve ili više operacija, nakon što se povuče otok.

"U par sekundi prođe ceo život, to su trenuci kada sa jedne strane vidite neku rulju, lete kamenice, leti sve pored vas i vi ste nemoćni, ne možete da se pomerite. Da nisu bile kolege, verovatno bi tu i ostao", rekao je povređeni policajac, koji smatra da su demonstranti išli sa namerom da nekog povrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebić: Posle dva dana protesta ukupno povređeno 118 policajaca

Izvor: Danas, 09.Jul.2020

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

Nastavak na Danas...

HULIGANI SE BRUTALNO IŽIVLJAVALI NA PROTESTIMA: Za dva dana povređeno 118 policijskih službenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika...Njima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji...- Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.