Izvor: Blic, 17.Feb.2021, 15:16

PARADOKS BITKOINA Valuta koja istovremeno NE VREDI NIŠTA a košta 50.000 dolara

Kompanija za električna vozila "tesla" u vlasništvu inovatora i milijardera Ilona Maska objavila je da je još u januaru 2021. uložila 1,5 milijardi dolara svojih gotovinskih rezervi u virtuelnu valutu bitkoin. Vest je pomogla da se ionako visoka cena kriptovalute dodatno poveća za 10%, čime je dostigla rekordno visokih 44.000 američkih dolara! Ali, posebno u slučaju bitkoina, ono što vrtoglavo raste, podjednako lako može i da se sruši.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koliko ljudi u Srbiji trguje bitkoinima i zašto njihova vrednost vrtoglavo raste

Izvor: RTS, 18.Feb.2021, 13:59

Bitkoin je skočio iznad 50.000 dolara na nov rekord, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije "Mikro stratedži" da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca i uložiti u kupovinu najstarije svetske kriptovalute. Profesorka elektronskog poslovanja Fakulteta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.