Izvor: Blic, 11.Sep.2023, 06:02

KOSOVO, IZBORI I SKRIVENE PORUKE Tri faktora mogla bi da odluče kada ćemo na birališta: Prvi se može pročitati između redova Vučićeve izjave, preostala dva su stvar predizborne strategije

"Prvo sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i razgovor o Kosovu, pa odluka o izborima", najavio je pre tri dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić i tako obelodanio korake koji će prethoditi izlasku na glasanje. Pitanje je da li takav sled događaja pomera izbore za sledeću godinu ili je realno da ih ipak bude u decembru? Analitičari kažu da su ključni faktori za tu odluku upravo (ne)održavanje vanredne sednice SB UN o Kosovu, ali i dinamika implementacije Ohridskog sporazuma i procena vlasti kakva kombinatorika oko datuma izbora je najbolja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"DO KRAJA MESECA ĆE DOBITI ODGOVOR O IZBORIMA" Vučić u Skoplju o opoziciji, Kosovu, regionu, Rusiji: "Mi sami odlučujemo kome ćemo uvesti sankcije" (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Sep.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja meseca biti doneta odluka kada će biti održani izbori. Govoreći o zahtevima opozicije o održavanju izbora, rekao je da je čuo da mu je "dostavljeno neko pismeno“.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.