Izvor: Blic, 20.Sep.2023, 11:19

"Impresivno postrojenje": Direktor EPS obišao najveću hidroelektranu u Japanu: Spremni su da podrže izhradnju RHE "Bistrica"

Brži razvoj i veće učešće obnovlјivih izvora energije neophodni su za sigurnost i nezavisnost našeg elektroenergetskog sistema, a da bi to bilo ostvareno potrebna nam je potrebna minimum jedna nova reverzibilna hidroelektrana. Japanska reverzibilna HE „Okutataragi“, snage 1.932 megavta, primer je tehnologije koja to omogućava i značajno doprinosi elektro sigurnosti Japana – rekao je Dušan Živković, v. d. generalnog direktora EPS AD, posle obilaska RHE „Okutataragi“.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor EPS-a: Srbiji potrebna najmanje jedna nova reverzibilna hidroelektrana

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2023

Brži razvoj i veće učešće obnovljivih izvora energije neophodni su za sigurnost i nezavisnost elektroenergetskog sistema Srbije, a da bi to bilo ostvareno potrebna je minimum jedna nova reverzibilna hidroelektrana, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srbiji potrebna bar jedna nova reverzibilna hidroelektrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2023

Tokom posete Japanu, vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) AD Dušan Živković obišao je najveću reverzibilnu hidroelektranu (RHE) "Okutataragi" i istakao da je Srbiji za nezavisnost i sigurnost elektroenergetskog sistema potrebna minimum jedna nova RHE.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Živković u poseti japanskoj fabrici opreme za hidroelektrane: EPS je odlučan da izgradi sa državom RHE Bistrica

Izvor: Danas, 21.Sep.2023, 09:38

"Elektroprivreda Srbije je odlučna u tome da u saradnji sa državom sagradi reverzibilnu hidroelektranu „Bistrica“, snage 656 megavata, a iskustva i tehnologije japanskih kompanija kao što je Hitači imaju svetski ugled i priznanja u oblasti hidro energije", rekao je Dušan Živković, v.d. generalnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.