Šumaher pobedio na trci, pa završio u bolnici

Izvor: Studio B, 17.Jun.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher pobedio na trci, pa završio u bolnici

Nemački biciklista Stefan Šumaher pobednik je tradicionalne 52. biciklističke Trke kroz Srbiju, koja je danas završena u Beogradu.

Vozač danske ekipe "Kristina vočis" nažalost nije mogao da primi pobednički pehar pošto je na dva kilometra od cilja, u blizini Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu pao i završio u Urguntnom centru.

Prema prvim informacijama polomio je desnu ruku i ima ogrebotine po celom telu, ali njegovo stanje je stabilno. Ipak, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pravilniku trke to nije uticalo na konačni rezultat, jer se pad desio na manje od tri kilometra pre cilja.

Drugo mesto u generalnom plasmanu proipalo je Rusu Sergeju Rudaskovu (Itera Kaćuša), a treće njegovom zemljaku i klupskom drugu Aleksandru Prišidetnom.

Najbolji srpski predstavnik u generalnom plasmanu je Nebojša Jovanović iz kragujevačkog Radničkog, koji je završio na 16. mestu.

Za najboljeg mladog takmičara proglašen je Rus Aleksandr Folirov, najbolji na prolaznim ciljevima je Argentinac Maksimiljan Rikeze, pobednik današnje poslednje etape od Sremske Mitrovice do Beograda duge 77 kilometara.

Najbolji na brdskim ciljevima je Italijan Balijani Fortunato, dok je mladi Poljak Marsin Zapa dobio trofej "Bora Ivković", kao najborbeniji takmičar.

Ekipni pobednik je ruska ekipa Itera Kaćusa.

Trka kroz Srbiju i ove godine održana je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, a trku je svečano zavorio ministar ekonomije i razvoja Nebojša Ćirić.

Ćirić: Biciklistička trka je sjajna promocija Srbije

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je danas da je tradicionalna biciklistička Trka kroz Srbiju odlična prilika za promociju zemlje kao sportske i turističke destinacije.

"Veoma smo zadovoljni ovogodišnjom Trkom kroz Srbiju, pre svega zahvaljujući kvalitetu takmičara pošto je od 130 učesnika njih 116 prošlo kroz cilj. Na taj način smo ispunili plan kada smo prošle godine poželeli da dobijemo na kvalitetu. Ujedno, trka je sjajna prilika da promovišemo Srbiju kao sportsku i turističku destinaciju,a pod geslom - sport, kultura i turizam", rekao je Ćirić, nakon što je u ime Vlade Srbije kao generalnog pokrovitelja proglasio trku zatvorenom.

Prema njegovim rečima već od sutra počinju pripreme za narednu, 53. biciklističku Trku kroz Srbiju. "Veliki je posao organizovati jednu ovakvu trku, ali i veliko zadovoljstvo jer znamo da je bez premca u jugoistočnoj Evropi. Naravno, želja nam je da uskoro dobijemo A kategoriju i da budemo u rangu najjačih evropskih trka", zaključio je Ćirić.

Tradicionalna 52. biciklistička Trka kroz Srbiju završena je danas u Beogradu, a pobednik je Nemac Stefan Šumaher.
Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće,   Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRKA KROZ SRBIJU: Pobednik u bolnici!

Izvor: Mondo, 17.Jun.2012

Veliki peh na dva kilometra od cilja doživeo je pobednik biciklističke Trke kroz Srbiju. Nemac Štefan Šumaher pao je kod TC "Ušće", polomio ruku, zadobio povrede jagodične kosti i ogrebotine. Ipak, pobedu je zadržao..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.