Misli zeleno!!!Završno veče Amstel Fashion week-a

Izvor: GlamDama.com, 09.Nov.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misli zeleno!!!Završno veče Amstel Fashion week-a

Šesto, poslednje veče 28. Amstel Fashion Week-a u New Space Tržnog centra Ušće beogradskoj publici su se predstavili Tijana i Mila Popović, koje su zajedno osnovale „Re8“ grupu za eko dizajan, čiji je osnovni zadatak da pored funkcionalnog i estetskog nametne i osnove etičko-ekološkog kao trećeg osnovnog postulata kvalitetnog i dobrog dizajna. Potom smo videli autorski tim „Mimimaso“ koji čine >> Pročitaj celu vest na sajtu GlamDama.com << Miloš Milivojević i Marko Sovilj. Cilj autora Mimimaso je da prerastu u pravi modni brend. Posle njih modnoj publici su se predstavili autori okupljeni oko projekta ODD CONCEPT SPACE. Ovaj koncept istražuje i povezuje više disciplina- modu, umetnost, industrijski dizajn. Čast da zatvore 28. Amstel Fashion Week pripala je dizajnerima Ivi Stefanović i sestrama Jeleni i Svetlani Proković. Ivina kolekcija je inspirisana realnim ženama koje čvrsto stoje na zemlji. One znaju šta hoće, ne robuju modi, nego lični pečat onome što nose daju svojim stavom. Tandem JSP na ovoj Nedelji mode je pokazao i deo kolekcije koji je bio izložen u Srpskom kulturnom centru u Parizu u okviru manifestacije Dani stranih kultura.
 
 
 
 


Svoje utiske sa završne večeri 28. Amstel Fashion Week-a sa nama je podelio Srđan Šveljo, modni urednik magazina „JOY“. „Tijanu i Milau Popović videli smo na početku poslednje modne večeri na 28. Amstel Fashion Week-u. Pratim njihov rad od početka i uvek sam tu da ih podržim bez obzira šta rade. Ovo što sam video večeras mi je delovalo kao retrospektiva njihovog dosadašnjeg rada. Posle sestara Popović videli smo zaista jednu zanimljivu kolekciju koju potpisuje autorski tandem Mimimaso. Muška moda se ne viđa često na Fashion Week-u ali ovo što su pokazali Marko Sovilj i Miloš Milivojević bilo je gotovo savršeno. Volim mušku modu i ono što rade naši kreatori, volim to i da nosim i zaista nismo često u prilici da vidimo ovako zanimljivu kolekciju. Ovo što smo videli je prelepo, moram priznati da to nisam očekivao. Dobar je stajling i sviđa mi se što je u ovu kolekciju Marko Sovilj uneo deo svog fotografskog senzibiliteta. Svaki model koji smo videli izgledao je gotovo kao fotografija u modnom magazinu. U trećem i poslednjem delu prve revije predstavio nam se novi modni prostor u Beogradu ODD CONCEPT SPACE. Sticajem okolnosti poznajem ljude koji to organizuju i mogu reći da Beograd dobija pravu modnu stvar na jednom mestu. To je jedno fino mesto koje će ulepšati život mnogim Beograđanima. Biće tu dosta zanimljivih domaćih dizajnera kao što su Gordana Manojlović i Ivana Pilja. Tu su i mnogi dizajneri iz okruženja iz Hrvatske i Makedonije, ali i iz Francuske. Super je da postoji jedno takvo mesto u Beogradu. Na samom kraju večeri videli samo rad Ive Stefanović i sestara Proković. Moram priznati da mi se u kolekciji modne urednice magazina „Elle“ najviše dopao stajling koji je bio besprekoran, dok su sestre Proković pokazale još jednom da su majstori svog zanata. Videli smo u ovoj kolekciji savršen dizajn, materijale, stajling, nakit, frizure, fenomenalna obuće Danijele Biškup. Kaputi inspirisani srpskim „zubunima“ su bili prelepi. Kada vidim kolekciju JSP žao mi je što ne rade malo više mušku modu. Sve je bilo na svom mestu. Bravo za sestre Proković. To je prava srpska scena koja treba da nas predstavlja van granica ove zemlje. I za kraj sve pohvale Fashion Week-u. Ovo večeras je bio šlag ili višnjica na kraju. Vidimo se na sledećoj Nedelji mode koja će verujem biti još bolja.“
 
 
 

Nastavak na GlamDama.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GlamDama.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GlamDama.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.