KO JE MISTERIOZNI BIZNISMEN KOJI JE KUPIO DELTA SITI? Matić otkrio zašto se nikada ne pojavljuje u javnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 15:35

KO JE MISTERIOZNI BIZNISMEN KOJI JE KUPIO DELTA SITI? Matić otkrio zašto se nikada ne pojavljuje u javnosti

Pored današnje kupovine tržnog centra "Delta City", "MPC holding" u svom vlasništvu poseduje "UŠĆE Shopping Center", "BEO Shopping Center", "Mercator centar Beograd", "Immo Outlet centar".

Regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, kompanija "MPC Properties", kupila je Delta City šoping centar, a na čelu ove firme je jedan od najmisterioznijih domaćih biznismena, Petar Matić, preduzetnik, takođe predsednik kompanije "MPC Holding".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Smatra se jednim od najbogatijih ljudi u Srbiji.

Beogradski biznismen Petar Matić, rođen je 3. septembra 1966. u Mariboru, u porodici lekara, majka i otac su mu stomatolozi. Matić je vrlo kratko živeo u Sloveniji.

Nakon preseljenja u Benkovac, u kom započinje privatni biznis, 1989. godine, u Hrvatskoj, osniva firmu "MPC", koju je dve godine kasnije preregistrovao u Beogradu.

Za vreme sankcija najunosniji biznis bio mu je, kako su pisali mediji, sa naftom, cigaretama, stranim pićima i frišopovima, što je u vreme sankcija moglo da se radi samo uz dozvolu državnog vrha, a u tome mu je navodno pomogao nekadašnji premijer Mirko Marjanović.

Matićev "MPC holding" vlasnik je mnogih luksuznih stambenih i poslovnih prostora na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu, kao što je Autokomanda. Njegove kompanije su danas lideri na tržištu u ovom delu Evrope. Zapošljavaju više od 1.000 radnika i jedan su od najznačajnijih investitora u Srbiji.

Takođe u svom vlasništvu poseduje čak tri objekta koja su projektovana i izgrađena po najvišim svetskim standradima zelene gradnje: "Navigator Business Center" 1 i 2 i "UŠĆE Tower Two".

Matić je u srpskom biznisu poznat kao solo igrač, ali je napravio izuzetak kada se udružio sa "kraljem šećera" Miodragom Kostićem, upravo zbog kupovine zgrade CK. Zbog "Ušća", ali i drugih tržnih centara koje poseduje, dobio je nadimak kralj šopingmolova.

Petar Matić se retko pojavljuje u javnosti, ne daje izjave za štampu i medije, njegove fotografije se ne mogu videti u lokalnim novinama, a pre nekoliko godina je izjavio: "Kad me niko ne zna, mogu sutra bilo gde da popijem sa prijateljima i da opušteno zapevam neko pesmu, a da niko ne pokaže prstom na mene."

Petar Matić je član ICSC - International Council of Shopping Centres.
Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.