Aktivisti GG Šta radite bre promovisali prevoz biciklom

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti GG "Šta radite bre" promovisali prevoz biciklom

Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać" organizovala je akciju kojom su promovisali prevoz biciklom, a više od 30 aktivista ove liste je na biciklima prošlo najprometnijim gradskim ulicama.
Iako vremenski uslovi nisu bili idealni za bicikliste vožnja je započela u centru grada, kod palate Albanija, zatim se išlo preko Bulevara kralja Aleksandra do pijaca Đeram i Kalenić, pa preko Slavije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Brankovog mosta do tržnog centra "Ušće", navodi se u saopštenju liste.

Bastać je tokom akcije "Pedala za gradsku vlast" ocenio da se Beograd pretvara u "motor-siti", pešaci moraju da paze da se ne sapletu o polomljene ploče i stubove na trotoarima, a biciklisti se proteruju sa ulica.
"Nama nedostaju biciklističke staze normalne širine, koje su međusobno povezane, nedostaje nam svest o tome da bicikl može da bude deo sistema javnog prevoza", rekao je Bastać.
Najvio je da će sa mnogobrojnim udruženjima biciklista napraviti mrežu staza sa odmaralištima i adekvatne parking prostore za njih, kao i javne bicikle po celom gradu koji će moći uvek besplatno da se koriste.
Predstavnici ove liste kandidata za odbornike razgovarali su sa Beograđanima i o najvažnijim temama uoči gradskih izbora.
Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.