Na više lokacija u Nišu potpisivanje peticije da se zbog čistijeg vazduha zabrani prodaja sirovog lignita

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2021, 08:48

Na više lokacija u Nišu potpisivanje peticije da se zbog čistijeg vazduha zabrani prodaja sirovog lignita

Građani koji su nezadovoljni kvalitetom vazduha i podržavaju ideju o zabrani prodaje sirovog lignita moći će da potpišu peticiju u sklopu kampanje "Potpiši- Prodiši" od 19. do 26. aprila na Trgu kralja Milana, kod tržnog centra Forum, u parku "Čair" ili u Svetosavskom parku. Prikupljanje potpisa u Nišu organizuje neprofitna omladinska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizacija AEGEE Niš.

Cilj peticije je, navode organizatori, da sakupe 30.000 potpisa na nivou Srbije da bi Narodna skupština Republike Srbije razmatrala zakon kojim se zabranjuje prodaja sirovog lignita, a sve zarad čistijeg vazduha.

Čime bi se značajno smanjilo zagađivanje vazduha. Lignit je materijal koji sadrži brojne kancerogene materije, a nema naročito veliku ogrevnu moć – navode u saopštenju.

Nišlije će imati nedelju dana da potpišu peticiju na četiri pomenute lokacije u periodu od 11 do 14 i od 17 do 20 sati.

Potpise će prikupljati članovi organizacije AEGEE Niš zajedno sa članovima učeničkog parlamenta niške Pravno-poslovne škole i sa predstavnicima AIESEC-a.

Inače, inicijator kampanje "Potpiši – prodiši" je beogradska organizacija Srbija u Pokretu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.