Izvor: S media, 27.Jan.2013, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić i Tahiri: Kompromis o Kosovu je moguć

Savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić i savetnik kosovske predsednice Ramuš Tahiri saglasili su se da je moguće doći do kompromisnog rešenja o pitanju Kosova, kao i da je za to neophodna direktna komunikacija Beograda i Prištine.

U razgovoru savetnika predsednika Tomislava Nikolića i Atifete Jahjage, u emisiji "Most" Radija Slobodna Evropa, Ðurić je rekao da misli da je veoma važno da Beograd i Priština nastave dijalog o svim pitanjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Naša strana je otvorena i ambicija današnje generacije političara u Beogradu je da do kompromisnog rešenja dođe. Da bismo to postigli, neophodna je direktna komunikacija, u čemu smo napravili značajan iskorak u prethodnih nekoliko meseci", rekao je Ðurić.

Upitan da li veruje da je moguće naći kompromisno rešenje, Tahiri je odgovorio: "Svakako, i potpuno sa slažem sa ovim što je rekao gospodin Ðurić".

Tahiri kaže da pitanje da li će Kosovo dobiti stolicu u UN ne zavisi od Srbije, već od Saveta bezbednosti.

On je podsetio da je Kosovo priznalo gotovo 100 zemalja članica Ujedinjenih nacija i dodao da Priština zna da, u skladu sa Poveljom UN, bez preporuke Saveta bezbednosti, Kosovo ne može dobiti mesto u Ujedinjenim nacijama.

"A tome se protivi Rusija i Kina. Prema tome, da li će Kosovo dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama ne zavisi od Srbije, već od Saveta bezbednosti. Čak i da imamo bilateralne odnose sa Srbijom, naše mesto u Ujedinjenim nacijama nije sigurno", rekao je Tahiri.

(S media/Tanjug)

Foto: Infobiro
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đurić i Tahiri: Moguć kompromis o Kosovu

Izvor: Kurir, 27.Jan.2013

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i savetnik kosovske predsednice Ramuš Tahiri saglasili se da je moguće doći do kompromisnog rešenja o Kosovu, kao i da je za to neophodna direktna komunikacija Beograda i Prištine...Moguće je doći do kompromisnog rešenja o pitanju Kosova, a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.