ZAVRŠEN DIJALOG U BRISELU - VUČIĆ: Dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN DIJALOG U BRISELU - VUČIĆ: Dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou

Dok postoji Srbija, nemoguće je da postoji nezavisno Kosovo, poručio je predsednik Srbije iz Brisela.

U Briselu je završena današnja runda pregovora između Beograda i Prištine. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon radne večere delegacija izjavio da je dogovoren nastavak dijaloga na visokom nivou.

Više o tome možete čitati klikom OVDE.

Tonight @FedericaMog hosts the high level >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU facilitated dialogue between #Belgrade & #Pristina, here in Brussels pic.twitter.com/QALRwxdsRx

EU External Action (@eu_eeas) January 24, 2017

Radna večeras delegacija Beograda i Prištine sa šeficom evropske diplomatije federikom Mogerini, u okviru nastavka dijaloga u Briselu, počela je večeras nešto posle 21 sat.

U Briselu je u toku bilateralni sastanak delegacije Prištine sa šeficom EU Federikom Mogerini.

Delegaciju Prištine predvode kosovski premijer Isa Mustafa i predsednik Hašim Tači, a očekuje se da po završetku tog sastanka počne zajednička radna večera delegacija Beograda i Prištine i visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da nema prevelika očekivanja od večerašnjih razgovora u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, te da se nada da se bar postigne dogovor o ponašanju u nekim narednim situacijama poput nedavne kada je Priština na sever Kosova poslala specijalne policijske snage.

Više o ovoj vesti čitajte klikom OVDE.

Nakon tog sastanka odvojeni susret Mogerini će imati sa delegacijom Prištine, a zatim je, kako je najavljeno, planirana i radna večera obe delegacije i šefice diplomatije EU tokom koje će biti nastavljeni razgovori.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je ranije da će najviši predstavnici Beograda i Prištine razgovarati o konkretnim stvarima i važnim pitanjima, jer je važno da se potvrdi angažman i obaveza obe strane u dijalogu.

- To će biti konkretan sastanak, na kojem će strane da razgovaraju o važnim pitanjima za region i o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine - rekla je Kocijančić.

Ona je podsetila da je do poziva za dijalog došlo posle svih dešavanja prethodnih nedelja.

- Veoma je važno da se potvrdi angažman i obaveza i jedne i druge strane u dijalogu - rekla je Kocijančić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.