Vučić o aferama: Šah igram do kraja

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o aferama: Šah igram do kraja

Niš -- Aleksandar Vučić kaže da se ne može sakriti ko je šta radio u aferi prisluškivanja, kao i da se čeka reakcija MUP-a na izveštaje o slučaju predsednička kolona.

Vučić je u Nišu rekao da je građanima Srbije želeo da ukaže na činjenicu da su u Srbiji sve vrste zloupotreba dozvoljene "kada neko hoće da prebaci nešto političkom protivniku".

"Ako vi prisluškujete jednog novinara zbog tobož širenja nacionalne mržnje samo zato što znate da je u kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Tomislavom Nikolićem i sa mnom, a onda skidate naše listinge i bazne stanice, ne može niko da mi objasni da je to rađeno iz razloga nacionalne bezbednosti, jer svima je jasno o čemu je reč", kazao je Vučić.

On je još jednom naglasio da se ne može sakriti ko je šta radio prilikom prisluškivanja njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Ako nemate papire, imate tehniku koja vam sve pokaže", rekao je Vučić parafrazirajući načelnika Vojnobezbednosne agencija Svetka Kovača.

"Kada je reč o prisluškivanju, izneo sam najveći broj detalja, ali je interesantno da su neki rekli da su ti dokazi tajni. Ne znam šta je više neko mogao da očekuje i mislim da su činjenice bile mnogo gore od načina na koji sam ih predstavio. Ja sam pokazao rezultate. Ne možete da sakrijete ko je šta uradio", poručio je Vučić.

Vučić je dodao da ga je "pomalo sramota" što ljude koji su se bavili prisluškivanjem nije sramota od činjenica vezanih za taj slučaj. "Oni već danas izlaze u javnost kako nešto od toga tobože nije dovoljno ozbiljno", kazao je Vučić.

Upitan da prokomentariše jučerašnju izjavu premijera Srbije Ivica Dačića, koji je rekao da je moguće da su aferom prisluškivanja pokušali da igraju na kartu nesloge u vladi i posvađaju ga sa Vučićem, on je rekao da to ne želi da komentariše.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će insistirati na tome da se afera prisluškivanja dovede i da li će jedini rezultat biti smena direktora policije Milorada Veljovića, Vučić je odgovorio da će sve biti dovedeno do kraja.

"Neće to biti jedina stvar. Sve što se pokrene ime svoj logičan početak, radnju i završetak. Ne možete partiju šaha da prekinete negde u sredini. Ona mora da dođe do kraja i ovo će doći do kraja", poručio je Vučić.

Komentarišući ocene u medijima da su dokazu u aferi prisluškivanja "tanki", Vučić je podsetio i na ranije izjave kada je govorio da su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i biznismen Miroslav Mišković "vlasnici nekih novina".

"Na mene je krenula žestoka hajka iz više medija kako sam i to izmislio. Za ovu i za mnoge druge stvari, kao što vidi, sada sve izlazi na videlo i pokazalo se da sam govorio istinu. Vreme će pokazati i u narednih 15-20 dana mnogo toga će se razotkriti", naveo je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade kaže i da su svi preliminarni izveštaji o presretanju kolone vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Tomislav Nikolić urađeni i da se sada čeka kako će reagovati Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Sve preliminarne izveštaje smo dobili i sada očekujemo da vidimo kako i na koji način će reagovati Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Vučić u Nišu, u vezi sa istragom incidenta koji se dogodio 2. novembra na auto-putu Beograd-Niš.

Mediji su pisali da je kolonu vozila pod pratnjom, u kojoj je bio i Nikolić, više puta presekao džip za čijim volanom je bio vozač generala MUP-a, a tim povodom načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić je najavio brzu i preciznu istragu.

Simić je tada rekao i da je službeno lice koje se pominje kao vinovnik, o incidentu informisano iz medija, kao i da s obzirom na to da je obučen za vožnju zna šta znači presecanje i uključivanje u kolonu pod pratnjom.

Povodom incidenta reagovao je i kabinet predsednika Srbije, odakle je saopšteno da je Nikolić izrazio svoje puno poverenje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji se brinu o njegovoj ličnoj bezbednosti, kao i uverenje da će svi aspekti incidenta biti ispitani do kraja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.