Uslov da Nikolić promeni stavove

Izvor: B92, 26.Maj.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uslov da Nikolić promeni stavove"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da je uslov dalje saradnje dve države upravo da Nikolić promeni svoje stavove.

On je, komentarišući demanti novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je izjavio da je Vukovar srpski grad, rekao:

"Dobro je ako je porekao, ali znamo da je istorija njegovog odnosa prema Hrvatskoj loša. Ja sam izrazio svoje uverenje, želju i nadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će promeniti svoje stavove i naravno, pod tim uslovima će biti moguća i saradnja", prenosi Hrvatska televizija (HRT).

Nikolić je juče demantovao da je dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega, a posle izveštaja hrvatskih medija da je tu izjavu dao u intervjuu za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung".

"Predsednik Nikolić nije bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli između dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da Hrvati nemaju šta da se vraćaju u njega", navodi se u saopštenju Nikolića.

Na tu temu za Dnevnik 3 HRT-a u ime Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je, kako prenosi ta televizija na svom sajtu, "Tomislav Nikolić to govorio nekada, ali to nije ono što govori danas".

"Nikolić danas želi da gleda u budućnost i želi mir i stabilnost u regionu. Stub te stabilnosti moraju biti dobri odnosi Hrvatske i Srbije. Uveren sam da će prvi put biti moguće rešavati i probleme koji su ranije stavljani pod tepih", rekao je Vučić, kako prenosi HRT.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović Nikolićevom demantiju: Dobro je ako je porekao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2012

ZAGREB -..Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas u Splitu, komentarišući demanti novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad, da je uslov dalje saradnje dve države upravo da Nikolić promeni svoje stavove..."Dobro je ako je porekao, ali znamo da je istorija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Josipović: Nikolić da promeni stavove

Izvor: Mondo, 26.Maj.2012

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je danas da je promena stavova novoizabranog srpskog predsednika Tomislava Nikolića uslov saradnje sa Srbijom.

Nastavak na Mondo...

Josipović: Saradnja moguća ako Nikolić promeni stavove

Izvor: S media, 26.Maj.2012

Hrvatski predsednik Ivo Josipović je novinarima u Splitu komentarisao izjavu predsednika Tomislava Nikolića za jedan nemački list da je Vukovar uvek bio srpski grad u koji Hrvati ne treba da se vraćaju rekavši da je poznato da je "istorija njegovog odnosa prema Hrvatskoj loša"..."Dobro ako je on...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.