U koaliciju sa naprednjacima ako ne bude zabrane iz vrha stranke

Izvor: Politika, 11.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U koaliciju sa naprednjacima ako ne bude zabrane iz vrha stranke

Nakon ponovljenih lokalnih izbora vlast u Kosjeriću će, najverovatnije, činiti iste one stranke koje su u koaliciji na republičkom nivou, uz moguću podršku Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, kaže u intervjuu za „Politiku” predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke i kandidat za predsednika opštine Dragan Vujadinović.

Jeste li već razgovarali sa naprednjacima o ulasku u koaliciju?

Pozvaćemo SNS na saradnju samo ukoliko ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << stigne zabrana sklapanja takvog sporazuma iz centrale DS-a. Bilo je neformalnih razgovora uoči izbora o tome da li bi eventualno mogli da sarađujemo posle izbora. Zvanično još se nismo ništa dogovorili.

Ali za formiranje većine vam nije neophodan SNS.

Ja sam za što širu koaliciju. Ljude iz SNS-a poznajemo i ocenili smo da sa njima možemo da sarađujemo.

A saradnja sa koalicijom DSS–NS.

Prošli put sa njima smo imali koalicioni dogovor, ali je propao jer centrale tih stranaka nisu dale saglasnost.

Da li će na nekim funkcijama u opštini biti i nestranački ljudi?

Apsolutno, mi ćemo pozvati sve da se jave na konkurse u javnim preduzećima. Neka svi direktori budu radikali. Ako su dobri direktori biće dobro svima. Tako treba da bude u celoj Srbiji. Neće biti Srbija u Evropi ako tako ne bude.

Zašto ste na izbore izašli bez prošlogodišnjih koalicionih partnera G17 plus i SPO?

Procena opštinskog odbora bila je da je tako najbolje. Nismo bili nezadovoljni saradnjom sa koalicionim partnerima na prošlim izborima, ali odluka je ipak bila da se ide samostalno.

Da li vam se ta odluka iz ove perspektive čini dobrom?

Ne znam. Očekivao sam da ćemo dobiti minimalno deset odborničkih mesta, a osvojili smo dva manje. Mi nismo dovodili ministre u vreme kampanje, išli smo kao grupa ljudi koja misli da može da reši lokalne probleme.

Šta je razlog za slabiji uspeh DS-a od očekivanog?

Dva su razloga. S jedne strane opšte jačanje naprednjaka i drugo što su u zapadnoj Srbiji i dalje jaki Velja Ilić, odnosno Nova Srbija, i Demokratska stranka Srbije. Kosjerić je jedna od opština gde je Ilić mnogo puta bio i radio lokalne puteve.

Jelena Cerovina

[objavljeno: 11/06/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

SNS neće podržavati vlast u čijem radu ne učestvuje

Izvor: Kurir, 11.Jun.2009

BEOGRAD, 9. juna (Tanjug) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da ta stranka neće podržati manjinsku vlast Demokratske stranke na voždovcu u zamenu za podršku demokrata manjinskoj vlasti naprednjaka u Zemunu. "To nije moguće. Dok ja vodim SNS neću se složiti da podržavam...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.