Izvor: Blic, 10.Apr.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U brk i u etar

Godinama baždaren za najniži nivo u javnoj komunikaciji, parlament se pretvorio u mesto sukoba navijačkih grupa. Jeste da se Tomislav Nikolić izvinio, a u poslednje vreme se svaki čas izvinjava pa to ne deluje uverljivo, već više kao šala ili, poput njega da kažem sebi u brk, kao zaje...!

Jer kakav parlament, kakva vlada ili država bez nas? Treba stvoriti klimu da milion prikupljenih potpisa za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smenu vlasti padne na plodno tle!!! Ono što Nikolić planira, Ilić glasno izgovara, Koštunica snuje, vladajuća koalicija ignoriše, a priča o opštem dobru i dostojanstvu gubi na značaju. Ne tako davno šefica poslaničke grupe i predsednik političkog saveta DS održali su slovo skupštinskim izveštačima.

Nelagoda izazvana tadašnjim iznenadnim skupom zbog sličnosti sa praksom jednopartijskog sistema, u kojem je partija na vlasti delila tzv. smernice kako da se piše o nečemu ili nekome, svela se na priču o dostojanstvu republičkog parlamenta. Iako sazivače tog sastanka novinari nisu mogli da uvere da kucaju na pogrešna vrata, ovonedeljna debata u najvišem zakonodavnom telu potvrđuje njihov stav da ne mogu da sačuvaju dostojanstvo Skupštine Srbije ako ona sama o tome ne vodi računa! Ko je baba i ko joj je, sebi u brk , j... mater, pa to otišlo u etar, ko je džukela, a ko laže ko pas, ko se drogira, a ko je alkoholičar samo je vidljivi oblik prostakluka upakovanog u neka odela i mašne skupštinskog zdanja, pa se može naslutiti kakav li je tek bez tog pakunga!

A kada taj prostakluk, umesto glavne teme o regionalizaciji Srbije, sam postane glavna tema u nadmetanju ko će pogrdnije i više izvređati ministra koji brani predlog Vlade, nazivajući ga štetočinom, a usput ga odalame po porodici i prijateljima i sve to prođe bez ikakvih opomena predsedavajuće, na šta je obavezuje poslovnik, onda je to evidentna povreda dostojanstva ministra, Vlade, parlamenta, a bogami i građana. U malom leksikonu ljudskih prava piše: „Ako poštuje dostojanstvo čoveka, država mora da izostavi sve što šteti tom dostojanstvu. Znači, država mora da poštuje čoveka kao osobu, ne sme od njega da praviti objekat koji stoji na raspolaganju za državno delovanje i ne sme da ga zloupotrebi kao sredstvo za postizanje cilja..." Preporučujem navijačkim grupama i vlasti i opozicije!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.