Izvor: Danas, 27.Sep.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić u UN: Prioritet je Kosovo

Njujork - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u govoru na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku istakao da je "nacionalni prioritet Srbije postizanje održivog političkog rešenja za pitanja Kosova i Metohije".

"Za Srbiju, jedino prihvatljivo, jedino pravedno i pravično rešenje je otpor secesionizmu i očuvanje teritorijalnog integriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << svih zemalja pa i naše", naglasio je on. Nikolić se osvrnuo i na broj boraca Islamske države iz "naše Pokrajine Kosovo" koji iznosi 150, prema međunarodnim podacima, te da se tom "problemu mora stati na put". Naglasio je da Srbija podržava mirovne napore UN.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.