Izvor: Njuz.net, 26.Jul.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić šokiran saznanjem koja sva ovlašćenja ima predsednik Srbije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 26. jul 2017, (Njuz) – Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je šokiran saznanjem koja sva ovlašćenja ima predsednik države. Kako je istakao, da je znao za njih sigurno bi se drugačije ponašao kao predsednik države.
– Ljudi, pa je l’ predsednik stvarno ima ovolika ovlašćenja? – upitao je Nikolić svoje nekadašnje saradnike iz Predsedništva Srbije.
Bivši predsednik države koji je sada na čelu Nacionalnog saveta za koordinaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << saradnje sa Rusijom i Kinom, kaže da je tek izborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije uvideo sve mogućnosti te funkcije.
– Dok nisam Vučiću predao funkciju mislio sam da sam baš bio dobar predsednik. Pa ja tek sad vidim šta sam sve mogao da radim, a nisam. Tek sada shvatam da predsednik Srbije može da se bavi Kosovom. Ja sam imao onu platformu, ali kad sam je poslao tadašnjem predsedniku Vlade, on ju je samo stavio u neku fioku i o tome se više nije pričalo. Tada sam sebi rekao: “Tomislave, nije to tvoja nadležnost kao predsednika, ne mešaj se, ne kriši zakon i Ustav.” I tako sam se i ponašao – kaže bivši predsednik.
Nikolić dodaje i kako je mislio da je predsednik države protokolarna funkcija koja služi samo da se primaju strani državnici i da se dele odlikovanja i ordenje.
– Takođe sam verovao da ne mogu da budem predsednik države i predsednik stranke u isto vreme. Nisam znao da mogu da komentarišem štrajkove radnika, da branim Fijat od njih, da u isto vreme budem i vrhovni komandant vojske i šef Biroa za koordinaciju službama bezbednosti, da uređujem Kulturni dnevnik RTS-a – istakao je Nikolić.
Kako kaže, sada kad zna koja su sve predsednička ovlašćenja sigurno će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima kako bi mogao da ih iskoristi.
Bane Grković
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.