Tomislav Nikolić: novo poglavlje u saradnji Srbije i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: novo poglavlje u saradnji Srbije i Rusije

22.05.2013. -

Srbija i Rusija se nalaze pred novim poglavljem uzajamne saradnje, koje će omogućiti postizanje bilo kakvih ciljeva, izjavio je u intervjuu za Itar-Tass uoči planirane posete Rusiji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Jedan od naših prioriteta je ekonomska saradnja Srbije i Rusije, zasnovana na bliskosti jezika, religije, istorije i kulture“, - rekao je Nikolić. „Srbija u prošlosti nije u dovoljnoj meri koristila potencijal koji joj daje bliskost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sa Ruskom Federacijom“, - smatra on. „Osim toga, neki predstavnici bivšeg rukovodstva Srbije nisu bili potpuno iskreni sa Rusijom i to je izazvalo veliku štetu našoj zemlji“, - požalio se predsednik. „Mnoge šanse nisu iskorištene, mnoge šanse su propuštene“.

Ipak, kaže on, „za poslednju godinu je uspelo promeniti situaciju iz korena. Siguran sam da se pred nama otvara poglavlje, koje će dokazati da možemo postići bilo koje ciljeve, ukoliko se ujedinimo“, - rezimirao je Nikolić.

Za vreme posete najvišeg rukovodstva Srbije planirano je potpisivanje sporazuma o strateškoj saradnji. To će biti ključni dokument za buduću saradnju Beograda i Moskve. Posebna pažnja se poklanja ekonomskoj saradnji, razmeni robe i strateškim infrastrukturnim projektima, koordinisanom delovanju na međunarodnoj političkoj sceni, posebno po pitanju odbrane Kosova i Metohije.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.