Izvor: Njuz.net, 26.Feb.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić dodelio sebi orden zbog svega što je pretrpeo tokom posete biblioteci

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 26. februar 2016, (Njuz) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas sebi Orden Republike Srbije na lenti zbog svega što je pretrpeo u Narodnoj biblioteci tokom dodele nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka.
Nikolić je tom prilikom istakao da je orden zaslužio ne samo herojskim i dostojanstvenim držanjem tokom Davidovog obraćanja prisutnima, već i zbog same činjenice da je posetio biblioteku.
– Za ono što što je uradio Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << David nije potrebna neka posebna hrabrost, dok je za sve što sam danas morao da istrpim i podnesem ipak potrebno ne samo biti vaspitan već i imati u sebi jednu crtu herojstva. Biblioteka je za mene bila nešto nepoznato, ali se nijednog trenutka nisam libio da uđem u tu zgradu jer sve što radim radim zbog Srbije i za Srbiju – napomenuo je predsednik.
– Bez obzira na današnja dešavanja ja ću nastaviti da poštujem instituciju biblioteke, ali osećam obavezu da kažem da nikada nisam bio saglasan sa idejama i konceptom te ustanove. Smatram da je moja dužnost kao predsednika da posetim ne samo biblioteku, već i pozorište, pa čak i muzej ako treba – izjavio je Nikolić.
Povodom današnjeg incidenta oglasio se i ministar kulture Ivan Tasovac koji je rekao da je neprimereno mešati predsednika i kulturu.
– Smatram da ubuduće treba pažljivo birati književnike kojima se dodeljuju nagrade kako bi se izbegla neprijatna dešavanja na ovakvim manifestacijama– izjavio je Tasovac.
Soko Sokolović

Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.