Tomislav Nikolić: Zadovoljni smo firmama koje posluju u Srbiji

Izvor: B92, 08.Avg.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Zadovoljni smo firmama koje posluju u Srbiji

Ekonomski i politički odnosi Srbije i Kine su veoma dobri, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić

Kako je rekao međutim, potrebno je jačati saradnju u oblastima turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture.

On je nakon susreta sa predstavnicima provincije Fuđien na čelu sa članom Stalnog komiteta Komunističke partije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kine Liang Ðianjongom, koji borave u Srbiji, izrazio očekivanje da će privredna saradnja dve zemlje u narednom periodu još snažnije napredovati.

Nikolić je naveo je da se početna saradnja između Srbije i Kine odnosila na velike infrastrukturne objekte, ali da treba ojačati saradnju u oblastima turizma, poljoprivrede, energetike, sporta i kulture, a prevashodno u zajedničkim proizvodnim poduhvatima.

Predsednik Nacionalnog saveta naglasio je da Srbija sa Kinom razvija ekonomske odnose zasnovane na poštovanju prijateljstva, kulturnih, istorijskih i tradicionalnih vrednosti.

''''Mi smo zadovoljni svim kineskim firmama koje posluju u Srbiji i imamo izvanredan odnos sa ambasadom Kine u Srbiji. Budući da Kineska banka podržava razvojne projekte u Srbiji, treba na sve načine osnažiti saradnju'''', poručio je Nikolić.

Liang Ðianjong je istakao da je prijateljstvo Srbije i Kine večno, kao i da saradnja dveju država ima prosperitet u oblasti energetike i proizvodnje. Liang je naglasio da je ova poseta jako važna zbog jačanja međusobnih odnosa i trgovinsko-ekonomske saradnje kao i jačanja turističke razmene.

Kako je rekao cilj posete je da se realizuju projekti dogovoreni između predsednika Si Ðipinga i Nikolića, kao i projekti vezani za inicijativu „Jedan pojas, jedan put“. Liang je izrazio očekivanje da će veliki doprinos ovoj saradnji dati Nacionalni savet na čelu sa Nikolićem kojem je uputio poziv pa poseti provinciju Fuđien.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.