Tomislav Nikolić: Razgovorom do rešenja

Izvor: BKTV News, 02.Apr.2013, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Razgovorom do rešenja

Srbija rešena da razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini dođe do pravednog i održivog rešenja za problem južne srpske pokrajine, rekao predsednik Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa predsednikom skupštine Makedonije Trajkom Veljanoskim i tom prilikom rekao da je Srbija rešena >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini dođe do pravednog i održivog rešenja za problem južne srpske pokrajine.
U prijateljskom razgovoru sa delegacijom Sobranja sa Veljanoskim na čelu, istaknuta je iskrena želja da se saradnja između dve države podigne na još viši nivo, saopšteno je iz pres službe predsednika Nikolića.
Predsednik Nikolić je tom prilikom posebno istakao da sve probleme, koji bi se eventualno mogli isprečiti u odnosima između Srbije i Makedonije, možemo zajednički da rešimo, pa tako i problem koji postoji između naših crkava.
Nikolić je upoznao goste sa stavovima Srbije u vezi sa tekućim pregovorima Beograda i Prištine, kao i o predlozima koje je srpska državna delegacija pripremila za ovu rundu pregovora.
On je posebno naglasio rešenost Srbije da se razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini dođe do pravednog i održivog rešenja za problem južne srpske pokrajine, navedeno je u saopštenju.
Veljanoski je rekao da je zadovoljan odnosom Srbije prema građanima makedonske nacionalnosti i što su pripadnici makedonske nacionalne manjine zastupljeni u institucijama sistema, počevš od Narodne skupštine Republike Srbije, pa preko svih ostalih.
Predsednik makedonskog Sobranja nada se da će u junu i Srbija i Makedonija dobiti datum za otpočinjanje pristupnih pregovora, jer su obe zemlje učinile mnogo na svom evropskom putu i zaslužuju da postanu punopravne članice Evropske Unije.
Tokom dvodnevne posete Srbiji, Veljanoski je imao i odvojene sastanke sa premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.
Izvot: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.