Tomislav Nikolić: Nije lako biti student u Srbiji

Izvor: Beta, 03.Apr.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Nije lako biti student u Srbiji

BEOGRAD, 3. aprila 2015. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak uveče da nije lako biti student u Srbiji i da je deo slogana povodom Dana studenata "Pored svega - student" shvatio kao poziv da se država ozbiljnije posveti njihovim problemima.

Nikolić je na svečanosti u Domu kulture "Studentski grad" u Novom Beogradu povodom Dana studenata koji se obeležava u subotu, 4. aprila, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da Srbiju tek čeka analiza dostignuća iz sprovodjenja Bolonjske konvencije.

"Moramo stalno, iz dana u dan da analiziramo rad svih univerziteta i svakog fakulteta ponaosob, da poboljšavamo uslove studiranja, planove i programe, podižemo studentski standard. Da podržavamo najbolje i najuspešnije, jer Seneka je rekao 'Pre uspeha, bogovi odrediše da se čovek oznoji", a Hesiod 'Pomozi onome koji nosi teret, a ne onome koji se žali na teret koji je spustio'", dodao je predsednik.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić rekao je da mora da prizna da je za studente kojima je svakodnevnica nalik borbi, premalo učinjeno i upozorio da su studenti sa posebnim potrebama "prečesto nevidljivi i zaboravljeni za čitavu zajednicu".

Svečanu akademiju organizovala je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) u znak sećanja na velike demonstracije studenata u Beogradu 4. aprila 1936. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.