Tomislav Nikolić: Dačić nema moju podršku za Nobela

Izvor: Kurir, 28.Dec.2013, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Dačić nema moju podršku za Nobela

Pošto sam dovoljno star da mu dam očinski savet, evo, poručujem mu: 'Ima vremena, mlad si, mnogo toga još možeš da uradiš za Srbiju", rekao predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da premijer Ivica Dačić ne može da dobije njegovu podršku ukoliko makar i kao kandidat za Nobelovu nagradu stane uz premijera Kosova Hašima Tačija. Nikolić je istakao da stalno u međunarodnoj areni, od UN do Saveta Evrope, govori o zločinima protiv Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Kosovu i Metohiji i osnovanoj sumnji da ih je organizovao Tači.

"Ukazivao sam i na vađenje organa i na Žutu kuću. To je zločin nezabeležen u civilizovanom svetu. I sada treba Srbin da stane uz kandidaturu sa Tačijem, uz čoveka kojeg samo stranci spasavaju od istrage", rekao je Nikolić.

Nikolić je izrazio bojazan da bi sve istrage protiv Tačija prestale ukoliko bi dobio Nobelovu nagradu. Srpski predsednik je rekao i da se ne bi oglašavao tim povodom "da je već nešto Dačić rekao".

"Ali, pošto ćuti i pošto sam dovoljno star da mu dam očinski savet, evo, poručujem mu: 'Ima vremena, mlad si, mnogo toga još možeš da uradiš za Srbiju. Kosovo i Metohija nije razrešen problem. To će da potraje. Ovo je samo jedna faza. Niko još nije dobio Nobelovu nagradu zato što je počeo da razgovara, već kada je problem rešen'", rekao je Nikolić.

Istakao je da se u evropskoj administraciji odavno "šuškalo" o kandidaturi Dačića i Tačija i da je to više zbog Ketrin Ešton, kojoj sledeće godine ističe mandat, nego zbog njih dvojice. Nikolić je rekao da je Dačića, pre početka pregovora, pitao da li je spreman da pregovara sa Tačijem i da mu je rekao da je to njegova dužnost jer su Albanci izabrali Tačija.

"Odgovorio je da prihvata, ali je tražio da iza njega stanemo Vučić i ja. Rekao sam mu da ima našu punu podršku. Ali ovo u vezi sa Nobelom je nešto drugo", rekao je Nikolić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.