Sudije Ustavnog suda da se odupru svim pritiscima

Izvor: Studio B, 17.Okt.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije Ustavnog suda da se odupru svim pritiscima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u četvrtak je na obeležavanju 50 godina rada Ustavnog suda Srbije izjavio da se izvršna vlast ne sme mešati u rad tog suda i da se njegove sudije moraju odupreti svim pritiscima.

"Očekujem da sudije Ustavnog suda budu otporne na pritiske, kojih na žalost ima, i da u svojim predmetima odlučuju po pravu i zakonu", rekao je Nikolić u Skupštini Srbije na međunarodnoj konferenciji "Položaj i perspektive ustavnog sudstva". 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Nikolić je rekao da se i kao predsednik Srbije i ranije u svojoj političkoj karijeri uvek zalagao za nemešanje u rad Ustavnog suda. 

"Davanjem prava građanima na ustavnu žalbu, država je dala sebi još jednu šansu da postupi pravedno", rekao je Nikolić i ocenio da Ustavni sud treba da bude beskompromisan u zaštiti ustavnih i manjinskih prava.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.