Srce Šumadije u rukama porodičnog političkog biznisa Tomislava Nikolića

Izvor: KMnovine.com, 11.Okt.2014, 03:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce Šumadije u rukama porodičnog političkog biznisa Tomislava Nikolića

U Kragujevcu promena vlasti. Posle 18 godina, ''kormilo'' preuzima sin Tomislava Nikolića.
...
Odlukom Srpskog pokreta obnove, kao i odbornika PUPS i JS, naprednjaci su dobili dovoljan broj odbornika za podnošenje inicijative za smenu sadašnje vlasti i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića. Njega će, najverovatnije, na toj funkciji zameniti naprednjak Radomir Nikolić, sin predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Tomislava Nikolića, tvrde beogradski mediji.

Tri odbornika SPO izašla su iz vladajuće koalicije u Kragujevcu, čime je Srpskoj naprednoj stranci omogućeno da formira novu većinu i preuzme vlast, piše ''Blic''.

Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora SPO, kaže da je odluka o promeni partnera ''bila teška, ali je doneta u interesu građana''. On je istakao da niko nije uticao na njih, ali da su ipak tako postupili nakon što su PUPS i JS istupili iz vladajuće većine.


 Sadašnji predsednik Skupštine grada Saša Milenić iz Zajedno za Šumadiju kaže za ''Blic'' da ''već dve godine traje neprimeren pritisak na lokalnu samoupravu i na odbornike''. On je najavio da će, čim stigne inicijativa SNS, biti zakazana vanredna sednica, u roku od najviše dve nedelje.

''SNS umesto da raspiše vanredne lokalne izbore u Kragujevcu, vlast preuzima pritiscima na odbornike, koji treba da brinu o problemima građana, a ne da vode visoku politiku. Zajedno za Šumadiju tvrdoglavo brani pravo građana da imaju vlast koju su izabrali. Ovako sve vodi u produbljavanje krize u gradskoj skupštini'', izjavio je Saša Milenić.

Veroljub Stevanović, lider ZZŠ, bio je gradonačelnik Kragujevca od 1996. do 2000, a potom ponovo od 2004. do danas. 

Izvoe: Vesti onlajn
Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Kragujevac

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.