Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte

Izvor: Beta, 08.Apr.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte

BEOGRAD, 8. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak u Beogradu da Srbija nikada više neće dozvoliti da bude uvučena u bilo kakave konflikte, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

U razgovoru sa austrijskim političarem Karlom fon Habzburgom, Nikolić je rekao da je "srećan što je u mogućnosti da u ovoj godini, kada se obeležava sto godina od početka Prvog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rata, zajedno sa svojim gostom simbolično pokaže da Srbija nikada više neće ratovati, niti će dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte".

Predsednik Srbije je izrazio želju da Srbija što brže postane punopravni član Evropske unije i da ujedno i dalje razvija saradnju sa svim prijateljskim zemljama.

Kako se navodi, Karl fon Habzburg naglasio je da je ova godina značajna za obeležavanje više istorijskih dogadjaja koji su doprineli uspostavljanju mira i saradnje medju narodima Evrope i da mu je želja da tragični dogadjaji, poput ratova, ostanu u prošlosti i da se nikada više ne ponove.

Karl fon Habzburg je unuk poslednjeg cara Austrougarske monarhije i bivši poslanik Evropskog parlamenta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija neće dozvoliti da bude uvučena u konflikte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu da Srbija nikada više neće dozvoliti da bude uvučena u bilo kakve konflikte, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.