Srbija ide u susret svojoj evropskoj budućnosti

Izvor: Medijski istraživački centar, 29.Okt.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ide u susret svojoj evropskoj budućnosti

Srbija ide u susret svojoj evropskoj budućnosti uz očuvanje teritorijaknog integriteta i bezbednosti za sve svoje gradjane, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 100. godina od Kumanovske bitke.
On je poručio da je obeležavanje 100 godina Kumanovske bitke poruka mira i saradnje i razumevanja koju Srbija i Makedonija šalju regionu i svetu.
On je rekao da je proslava u prijateljskoj Makedoniji izraz poštovanja i sećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << na jednu od najznacajnihih pobeda čime je počeo civilizacijski preokret u istoriji Balkana, Evrope i sveta.
„Danas se problemi ne rešavaju oružijem već promišljanjem i voljom i mudrošću“, rekao je on i dodao da Srbiju čekaju drugacije bitke sa značajnom istorijskom težinom. Probleme ćemo rešiti jer su pravda i pravo na našoj strani i zatošto za sebe i svoju decu ne tražimo ništa više i ne prihvatamo ništa manje od onoga što dobijaju drugi, rekao je Nikolić.
 Nikolić je istakao da je jasan cilj ulazak u Evropsku zajednicu naroda i da je Srbija dosta učinila na tom putu.
Centralna manifestacija obeležavanja Kumanovske bitke održana je  pred više hiljada ljudi kod Spomenika pobede srpske vojske na brdu Zbrnjak kod Kumanova, gde je Nikolić zapalio sveću i položio venac u počast poginulim srpskim vojnicima.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.