Srbija i Kina potpisale 22 sporazuma

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jun.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Kina potpisale 22 sporazuma

BEOGRAD - Predstavnici Kine i Srbije zaključili su danas 22 sporazuma o saradnji te dve zemlje, među kojima i zajedničku izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva koju su potpisali predsednici Srbije i Kine Tomislav Nikolić i Xi Jinping.

Predstavnici sve zemlje potpisali su u Palati Srbija u Beogradu sporazum o uspostavljanju Centra za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izmedju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Potpisan je i niz sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji, o razvoju saradnje u oblasti proizvodnih kapaciteta, o saradnji u oblasti odbrambene industrije, o promociji saradnje u oblasti trgovine, turizma i telekomunikacija, niz sporazuma koji se tiču infrastrukture i energetike, ali i obrazovanja i kulture.

Kina i Srbija potpisale su sporazum o izgradnji elektrane, koja će energiju proizvoditi od otpada u Srbiji. Medju sporazumima je i sporazum o saradnji Radio-televizije Srbije i kineskog medjunarodnog radija.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pre početka sastanka dočekao je kineskog predsednika Si Djinpinga ispred Palate Srbija u Beogradu, uz počasnu topovsku paljbu i Gardu Vojske Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Dualno obrazovanje, rešenje za nezaposlenost mladih

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Jun.2016

 . Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisao je sa direktorkom Švajcarske agencije za razvoj i saradnju za Srbiju Izabel Perih sporazum o saradnji u oblasti strukovnog obrazovanja, koji ima za cilj podsticanje uspešnih švajcarskih programa.. Prilikom potpisivanja sporazuma istaknuto...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.