Slučajno aktiviranje prekidača uzrok sletanja Falkona

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučajno aktiviranje prekidača uzrok sletanja Falkona

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - Avion u kojem je predsednik Srbije Tomislav Nikolić leteo za Vatikan vratio se sa puta usled privremenog gašenja motora i slučajnog uključivanja jednog od sigurnosnih prekidača (emergency slot extension), saopšteno je u ponedeljak uveče iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

"Avion FALCON 50 registarske oznake YU-BNA, vratio se sa leta ka Rimu nakon neplaniranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << (slučajnog) aktiviranja `emergency slot extension` prekidača, kada se pri poniranju ugasio i motor broj 3 koji je ponovo upaljen posle par minuta", navedeno je u saopštenju.

Uz saopštenje dostavljeni su i propratni dokumenti, medju kojima se nalazi i rešenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva kojim je pilotu Bojanu Zoriću privremeno zabranjen rad.

U obrazloženju rešenja navodi se da je Zorić odstupio od propisanih pravila i procedura, čime je ugrozio bezbednost leta.

Kako je najavljeno, u utorak će biti održana i vanredna konferencija za novinare Direktorata civilnog vazduhoplovstva, na čijem čelu Upravnog odbora je ministraka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.