Sloga Nikoliću: Tražite Ministarstvo industrije

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga Nikoliću: Tražite Ministarstvo industrije

Beograd -- Sindikat industrijskih radnika Sloga zatražio je da u novoj Vladi Srbije bude formirano i Ministarstvo industrije.

Sindikat Sloga je od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zatražilo da u razgovorima povodom formiranja nove vlade sugeriše i formiranje ministarstva industrije koje bi se bavilo isključivo reindustrijalizacijom i oživljavanjem industrijske proizvodnje u Srbiji.

"Smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je industrija, pored poljoprivrede, jedina realna šansa za oporavak naše celokupne ekonomije koje sada 'grca u deficitu', budući da se država i oni koji njom upravljaju sve više oslanjaju na sektor usluga i gase svaki vid moguće industrijske proizvodnje", navodi se u saopštenju Sindikata.

Taj sindikat je ocenio da su ekonomski razvijenije države, poput Nemačke, lako podnele globalnu ekonomsku krizu upravo zahvaljujući očuvanju svoje industrije, dok je ona u Srbiji "uništena do te mere da retko šta više proizvodimo sami i da se sve više oslanjamo na uvoz svega i svačega".

"Kapaciteti za industrijsku proizvodnju su veliki, a nedavnu prodaju Železare Smederevo vidimo kao i potencijalnu šansu i zdravu osnovu za reindustrijalizacijom, ukoliko su namere onih koji su je očuvali i prodali bile i iskrene", smatra Sloga.

Sindikat je ukazao da bi se oživljavanjem domaće industrije u narednom periodu omogućilo smanjenje javnog duga, veće, brže i trajnije zapošljavanje, ali i očuvanje nekih preduzeća sa ozbiljnim industrijskim potencijalima koja bi početkom narednog meseca trebalo da budu ugašena, poput, kako je navedeno, pribojskog FAP-a.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će razgovorom sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem početi konsultacije o formiranja nove vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sindikat Sloga traži ministarstvo industrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2016

Sindikat industrijskih radnika Sloga zatražio je danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da u razgovorima povodom formiranja nove vlade sugeriše i formiranje ministarstva industrije koje bi se bavilo isključivo reindustrijalizacijom i oživljavanjem industrijske proizvodnje u Srbiji..."Smatramo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.