Slike predsednika Srbije u ambasadama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slike predsednika Srbije u ambasadama

BEOGRAD -

Ministarstvo spoljnih poslova, po nalogu kabineta predsednika Republike, naredilo je svim ambasadama i konzulatima Srbije da na vidna mesta istaknu fotografije Tomislava Nikolića, piše Danas.

List je pozivajući se obaveštene diplomatske izvore, piše da je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Zoran Marković u petak, 23. novembra, uputio dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije širom sveta sa instrukcijom o postavljanju Nikolićevog portreta.

Kako je Marković naveo, "u skladu sa zahtevom Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, potrebno je da u odgovarajućim prostorijama ambasada i konzulata bude istaknuta uramljena Nikolićeva fotografija.

Marković precizira da fotografija mora da bude formata 30 puta 45 centimetara i da je "dostavlja u prilogu".

Prema tvrdnji Danasa, postavljanje predsednikovih fotografija u nije bila ovdašnja praksa i nisu bile izlagani portreti Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića i Slobodana Miloševića, a praktično poslednji put je to bio slučaj sa portretima Josipa Broza Tita.

U Ministarstvu spoljnih poslova su za Blic rekli da je reč o uobičajenoj praksi.

"Fotografije su se držale u ambasadama i za vreme prethodnog predsednika, držaće se i za vreme svakog sledećeg. To je praksa ne samo u Srbiji, već svuda u svetu", izjavio je za Blic portparol Ministarstva Miloš Todorović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.