Sin Tomislava Nikolića pare građana daje za marame i ogledalca

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Tomislava Nikolića pare građana daje za marame i ogledalca

Grad Kragujevac, na čijem je čelu Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, raspisao je javnu nabavku za, kako je navedeno, "poklone pažnje", za koje će građani Srbije platiti 700.000 dinara.

Tako čelnici Kragujevca, uprkos finansijskim problemima u kojima se Grad nalazi, preko grbače građana svoju pažnju pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potražujući ogledalca, kišobrane, vinske setove, majice, ešarpe, kravate... Ova nabavka raspisana je u avgustu, a krajnji rok za dostavljanje ponude je danas. Između ostalog Grad Kragujevac je naručio i metalna ogledalca presvučena eko-kožom, metalne kutije za vizitkarte, kišobrane, USB fleševe, rokovnike, planere, pa čak i noževe, lupe i polo majice od 100 odsto pamuka.

Iz kabineta gradonačelnika Kragujevca kažu da je vrednost ove nabavke 700.000 dinara, za razliku od 2014. kada je iznosila 1.250.000 dinara. "Pokloni su namenjeni uglednim gostima grada, ambasadorima, zvaničnicima i investitorima koji u našem gradu planiraju otvaranje novih radnih mesta".

Inače da je ovaj grad u teškoj finansijskoj situaciji, u više navrata je priznao i sam gradonačelnik Radomir Nikolić, koji je za ogromne minuse optuživao svog prethodnika Veroljuba Stevanovića. Nikolić je u julu izjavio da je grad u tolikoj dubiozi da se svakodnevno suočava sa sudskim izvršenjima i prinudnom naplatom, i to na iznose od 1,4 miliona do pet miliona dinara. Zbog teške finansijske situacije sredstva nisu uplaćivana porodiljama i prosvetarima, a oko 80 radnika kragujevačkog JKP "Gradska groblja" tražilo je u julu ove godine prijem kod Nikolića jer nisu primili plate između šest i 12 meseci. Podsetimo, Nikolić je tada zatražio pomoć Vlade za finansiranje otpuštanja viška zaposlenih u javnoj upravi grada, a za novu godinu je dobio poklon od 300 miliona dinara da sanira situaciju u Kragujevcu.

Ekonomista Mahmut Bušatlija kaže da je besramno trošiti javna sredstva na poklone, a da nisu obezbeđeni osnovni uslovi za život građana. "Gradovi treba da se reklamiraju svojom infrastrukturom, građevinarstvom, industrijom... Ešarpe neće nijednog ozbiljnog investitora privući da u tom gradu otvori fabriku i zaposli dve-tri hiljade ljudi. Kupovina kišobrana i majica je čisto razbacivanje parama u trenutku kad građani nemaju od čega da žive", kaže on.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

GRADONAČELNIK KRAGUJEVCA SE RASIPA: Tomin sin baca pare na ešarpe i ogledalca!

Izvor: Kurir, 21.Avg.2015

Dok Kragujevac grca u dugovima, Radomir Nikolić mrtav ladan raspisao javnu nabavku za „poklone pažnje“. I to kakve - noževe, lupe, vinske setove....BEOGRAD - Grad Kragujevac, na čijem je čelu Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, raspisao je javnu nabavku za, kako je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.