Si Đinping prihvatio poziv da dođe u Srbiju

Izvor: Akter, 29.Dec.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping prihvatio poziv da dođe u Srbiju

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Novu godinu i u pismu, u kojem izražava zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dve zemlje

Pismo i čestitku Nikoliću uručio je ambasador Kine u Beogradu Li Mančang, kojem je Nikolić na sastanku rekao da je Srbiji izuzetno dragocena podrška koju joj pruža prijateljska Kina i da u bilateralnim odnosima ima još mnogo prostora za unapređenje saradnje, pre svega na planu ekonomije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
 Ambasador Li Mančang je istakao da će se u toku sledeće godine realizovati projekat izgradnje Industrijskog parka, koji će napraviti kineske kompanije i koji će privući veliki broj kineskih investitora.

Takođe, Kina je spremna da proširi saradnju sa Srbijom i na oblasti koje do sada nisu bile obuhvaćene nijednim bilateralnim sporazumom, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je, dodaje se, iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju je Kina pružala Srbiji u njenim diplomatskim inicijativama tokom 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA: Si Đinping pisao Nikoliću

Izvor: Kurir, 29.Dec.2015

BEOGRAD - Predsednik Kine Si Đinping uputio je pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kom je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dve zemlje i prihvatio poziv da uskoro poseti Srbiju...U pismu koje je Nikoliću danas uručio ambasador Kine u Beogradu Li Mančang, kineski predsednik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.