Si Đinping pisao Tomislavu Nikoliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 13:10

Si Đinping pisao Tomislavu Nikoliću

Predsednik NR Kine Si Đinping uputio je pismo predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislavu Nikoliću, u kome ističe zahvalnost što je dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata predsednika Srbije.

Predsednik NR Kine naveo je da visoko ceni to što je Nikolić i nakon odlaska sa funkcije predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republike i dalje posvećen produbljivanju bilateralnih prijateljskih odnosa i uzajamnog poverenja i promovisanju praktične saradnje, te da on pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da smatra dragocenim njihov višegodišnji radni odnos i prijateljstvo.

"Vi ste stari i dobar prijatelj kineskog naroda i moj lični prijatelj", naveo je u pismu Si Đinping i konstatovao da je Nikolić dao aktivan doprinos razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom svog mandata.

Predsednik Si Đinping je takođe naveo da je uveren da će pod rukovodstvom Nikolića Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom dati novi doprinos unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik NR Kine takođe je u pismu iskreno zahvalio Nikoliću na upućenim čestitkama povodom njegovog rođendana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.